Noticias recientes kapcsolódó oldala: Pályázati felhívások, Erasmus kapcsolódó oldala:CEEPUS pályázat ösztöndíjra

Noticias

CEEPUS pályázat ösztöndíjra

CEEPUS Ösztöndíjas Pályázat a 2011-2012-es tanévre Tanszékünkön a jövő tanévtől az Erasmus mellett CEEPUS pályázati lehetőség is van, amit nagyon jó lenne kihasználni. 2-2 hallgatói (max. 2-2 hónapra), illetve 2-1 (max. 2-1 hónap) oktatói hellyel rendelkezünk Prágában és Temesváron az ottani Spanyol Tanszékeken. Ezen kívül 10-10 fő pályázhat rövid hallgatói kirándulásra az említett városokba. Kérem, hogy aki szívesen töltene kint néhány hetet, az jelentkezzen nálam. A kinti tanulmányokat természetesen elismerjük. A hálózatunk neve és száma: CIII-RO-0504-02-1112 - Red Regional de Hispanistas de Hungría, Rumanía y Serbia CEEPUS ösztöndíjas csak az a hallgató lehet, aki ? alapképzéses hallgatók esetében: 2 lezárt félévvel rendelkezik a kiutazáskor (TEHÁT ELSŐÉVESEK IS PÁLYÁZHATNAK!) ? aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik a kiutazás időtartama alatt ? CEEPUS országbeli állampolgár ? az adott hálózat intézményi koordinátora, vagy hálózati koordinátor/ partner támogatja a pályázatát. A hallgatói mobilitás célja lehet féléváthallgatás, részvétel nyári egyetemen, intenzív kurzuson, hallgatói kiránduláson, laboratóriumi munka, szakmai gyakorlat, diplomamunkakészítés, kutatás.

Az oktatói mobilitás célja: Elsősorban oktatási tevékenység, melynek során 5 munkanap alatt legalább 6 tanóra vagy konzultaciós óra megtartása kötelező. Közös képzési program kidolgozása céljával utazó oktatók esetén a kötelező minimum tanítási óraszám 5 munkanap alatt 4 óra. Az oktatási tevékenységhez társulhat kutatás, konferencián való részvétel, de ez nem lehet kizárólagos cél.

Az ösztöndíjasok online elvégzendő feladatai: - az elnyert ösztöndíj elfogadása a www.ceepus.info honlapon - a halózati mobilitásban résztvevők esetében utijelentés (Student/Teacher Mobility Report) kitöltése a www.ceepus.info lapon

A Prágai Károly Egyetem tanszéki honlapja sias.ff.cuni.cz/es/kurzys.php , koordinátora pedig Marketa Krizova. A Temesvári Nyugati Egyetem tanszéki koordinátora Ilinca Taranu, dokumentumai: www.litere.uvt.ro/documente_pdf/planuri_inv/p1.pdf , www.litere.uvt.ro/documente_pdf/planuri_inv/p2.pdf , www.litere.uvt.ro/documente_pdf/planuri_inv/p3.pdf

Az egyéni mobilitási pályázatok beadási határideje: ? őszi félévre június 15. ? tavaszi félévre október 31. A pályázatokat elektronikusan kell feltölteni a Központi CEEPUS Iroda honlapján a GRAIN rendszerbe. A Magyarorszagról kiutazók esetében a pályázatoknak a fenti dátumokig be kell érkezniük a Tempus Közalapítványhoz.

Közzétette: Menczel Gabriella (2011.05.13. 21:46)

Volver