2006

A tanszéki TDK tagjai először a XXVIII. OTDK konferencián, a Humán Tudományi Szekcióban mutatták be dolgozataikat, amelyre 2007. április 2-4. között Székesfehérváron került sor. 
Ekkor a Romanisztika tagozaton nyolc hallgatónk ismertette munkáját:

Boda Benjamin Gábor (3.évf.): A Don Álvaro o la fuerza del sino mint operai forrás (témavezető: Menczel Gabriella)

Dömötör Andrea (3.évf.): Az anyakép César Vallejo és József Attila költészetében (témavezető: Menczel Gabriella) 

Kovács Pál (3.évf.): Az organikus metafora mint kapocs a művészi fikció és a természeti valóság között a San Manuel Bueno, mártir című regényben (témavezető: Scholz László)

Skrapits Melinda (4.évf.): Titkok és labirintusok. María Luisa Bombal és Jorge Luis Borges elbeszéléseinek narratológiai elemzése (témavezető: Scholz László)

Smid Mária Bernadett (5.évf.): Óriáspókok hálójában. Olvasói státusz Julio Cortázar egy novellájában (témavezető: Menczel Gabriella) 

Szalai Zsuzsanna (5.évf.): Szó és kép találkozása - képversek a boncasztalon (témavezető: Menczel Gabriella)

Végh Dániel (5.évf.): Calderón patikája. Saját becsületének orvosa: egy metafora tragédiája 

Zelei Dávid (3.évf.): USA: Ariel vagy Kalibán? Észak-Amerika képek a XIX-XX. századi latin-amerikai irodalomban (témavezető: Menczel Gabriella)

A zsűri külön dicséretben részesítette tanszékünk diákkörét a magas részvételi arányért és a kiemelkedő eredményekért, amelyekre büszkék lehetünk. Végh Dániel első helyezést, Zelei Dávid második helyezést, Kovács Pál pedig különdíjat kapott. Ezúton is gratulálunk Mindnyájuknak!

A spanyol nyelvű dolgozatok magyar összefoglalója a "Lazarillo - Fiatal Hispanisták Tanulmányai" c. sorozat első kötetében jelent meg "Határok a spanyol nyelvű irodalmakban címmel (Budapest, Palimpszeszt, 2007). 

Vissza