Hírek és információk kapcsolódó oldala: Kulturális hírek kapcsolódó oldala:Conferencia sobre los alimentos americanos

Hírek és Információk

Conferencia sobre los alimentos americanos

Tenemos el placer de invitar a todos a las conferencias del historiador Gregorio Saldarriaga, profesor e investigador de la Universidad de Antioquia (Colombia). La primera en español, titulada Gusto, taxonomía y clasificación de los alimentos americanos en las América española, 1492-1640

La exposición tendrá lugar en nuestro departamento el lunes, día 21 de noviembre de 2016, de 10:15 a 11:45 en el aula 279 (edificio C).

 

Todos los interesados serán bienvenidos.

 

MEGHÍVÓ

 

Az ELTE BTK  Latin-Amerika Kutatóközpont, az Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfia Tanszék, valamint az Olasz Nyelv és Irodalom Tanszék tisztelettel meghívja Önt


Gregorio Saldarriaga (Universidad de Antioquia)   Spanyol és angol nyelvű előadásaira     Gusto, taxonomía y clasificación de los alimentos americanos en las América española, 1492-1640.   Előadás spanyol nyelven.2016. november 21. hétfő, 10.15-11.45

Helyszín: 1088 Múzeum krt. 4/C épület 279.

 

 

Analogical Classifications of Ibero-American Foodstuffs in the Fifteenth and Sixteenth Centuries.   Előadás angol nyelven. 2016. november 22. kedd, 17-18h

Helyszín: 1088 Múzeum krt. 4/C épület 328.

 

Gregorio Saldarriaga az Universidad de Antioquia (Kolumbia) Történelem Tanszékének docense, a Társadalom- és Bölcsészettudományi Kutatóközpont vezetője.  2014/2015-ben a The Harvard University Center for Italian Renassiance Studies, Villa i Tatti munkatársa volt, kutatási területe az étkezéskultúra a koraújkorban, valamint a Latin-Amerika és Európa közötti kapcsolatok a korai gyarmatosítás időszakában. 

Közzétette: Menczel Gabriella (2016.11.17. 14:19)

Vissza